Argentine - Chutes d'Iguazu

de lies, 20-01-2007

eindelijk nieuws ;-)

Hello allemaal!!!

Eventjes een kort berichtje voor ik nr dromenland vertrek!
Jawel, t is weer ff geleden dat we nog geschreven hebben... Al van vorig jaar zelfs ;-) Neen, niet omdat het hier niet goed met ons gaat, niet omdat we niets te vertellen hebben, INTEGENDEEL!... maar omdat we het veel te ´´druk´´ hebben met reizen!
Sinds nieuwjaar hebben we de tijd niet zien voorbij vliegen! We hebben vele kilometers afgelegd en ongelofelijk prachtige dingen gezien!
Ik beloof jullie plechtig dat jullie nog een verslagje van Bolivie te goed hebben! Een land waar zoveel te zien valt... 1 v d landen met de prachtigste ongerepste natuur v alle landen die we zagen! Onze 4-daagse jeeptocht door de omgeving v Uyuni (de allergrootste zoutvlaktes en vele gekleurde laguna s) was zeker het hoogtepunt! Jullie vinden hiervan al enkele fotootjes op de site! Geniet ervan! Maar geloof mij, in het echt is het allemaal nog 1000 keer zo schoon!

Ondertussen is onze 4de Argentijnse dag voorbij... De grensovergang Bolivie-Argentinie verliep voor ons heel vlotjes (behalve de bustocht nr de grens dan! Uren file doordat iedereen zichzelf vastreed in de modderrivier... zo is dat in Bolivie in het regenseizoen... pattineren en vastzitten... geasfalteerde wegen zijn hier nog tamelijk zeldzaam, vooral in het Zuiden, en door rivieren rijden doen ze veel liever als bruggen bouwen!!), Aan de grens zelf, minder dan een half uur wachttijd (andere toeristen +/-5u tijdens dit toeristisch hoogseizoen / Alle Zuid-Amerikanen hebben nl ook conge = zomervakantie)... Heel veel chance gehad, hebben we achteraf begrepen... Een meneer de paspoortcontroleur (Argentijn = hele dikke macho) liet ons voor iedereen voor! Achteraf hoorden we v anderen dat het zou zijn omdat ik blond was... Vies gezind waren wij daar niet om ;-)
We zijn nog maar 4 dagen hier en al een kleine 30-tal busuren achter de rug (hier wel goeie wegen en classebussen!)... en morgen om 8u vertrekken we voor nogmaals een 30tal uurtjes! Hard wel, t is echt een groot land, en we willen hoofdzakelijk het Zuidelijk deel gaan verkennen (Patagonia), dus eerst veel KM afleggen en dan rustiger aan doen!
Vandaag zagen we de de IGUAZU watervallen (ook daardoor dat we zoveel bus te verduren kregen ligt helemaal N-O v Argentinie, aan grens met Paragay en Brazilie)... Allemaal prachtig uiteraard... de ´´langste watervallen op aarde, heel impresionant´´ Maar eigenlijk was t een teleurstellende trip, door het regenweer! De eerste 10 minuten scheen het zonneke, en de rest v het park deden we in de kletterde regen! BAKKEN! En het houdt maar niet op ;-( Nat worden is allemaal zo erg ni, maar t ergste vind ik dat we zo weinig beestjes hebben gezien! Normaal zouden we massa s verschillende vogels moeten gezien hebben, in alle kleuren v d regenboog en andere zotte dieren... maar zo goed als noppens... We moesten ons tevreden stellen (en dat waren we zeker ook) met 2 Toekans (die vogels met hum enorm lange dikke orange bek). Te gek om dat te kunnen zien! Net 10 min voor we het park verlaten! Dikke chance gehad!!

En ja da wil ik toch nog ff meegeven als afsluiter! De grens Bolivie Argentinie is veel meer als gewoon een streepje op de kaart!!!! Ik denk dat dit tot nu toe de grensovergang is met de grootste verrasingen! Plots niemand meer in traditionele kleding, overal supermarkten, iedereen heel fashion gekleed (is zelfs ambetant als ge daar tussen moet lopen met uwe reistenu), echte restauranten met obers in wit hemd en strikje, prijzen van alles maal 2 of 3 (maar blijft veel goedkoper als Europa), het heerlijkste rundvlees op aarde en goeie wijn voor geen geld! Argentinie heeft op het eerste zicht eigenlijk heel veel weg van Europa (toch als je net v Bolivie komt!)... Goeie overgang om ons stillekes aan terug aan te passen aan Belgie vinden wij ;-)

PS We kochten een tent! In Argentinie wordt het kamperen! Jipie! Ik vind kamperen te gek!

Ale, k laat jullie al!
Hou jullie allemaal haaks!

Tot heel binnekort!
5 maart komen we al toe in Parijs... vanuit Urugay (daar gaan we eerst nog enkele dagen beachen)

heel natte (van de regen) dikke kussen!

Lies
en de Micky

01/03/2007 : mierda mierda mierda!
23/02/2007 : laatste lange afstandsgroetjes
13/02/2007 : Patagonie es muy lindo!!!
31/01/2007 : argentine... chili... et la fin d Argentine
31/01/2007 : .
30/12/2006 : Bolivia es muy fantastica
28/12/2006 : Prettig eindejaar! Meilleurs voeux!
16/12/2006 : Bolivie is volledig ons goesting!
06/12/2006 : Fin du Perou....et nous venous juste d´arriver en Bolivie
05/12/2006 : bye bye Peru.... en nu Bolivie!
02/12/2006 : aangekomen in Arequipa
18/11/2006 : hola mis amigos
17/11/2006 : ola
14/11/2006 : soon plus de photos.....
09/11/2006 : ola amigos

eindelijk nieuws ;-) - Chutes d'Iguazu - Argentine -